ASO Yazılım Zirvesi
"İKİNCİ YÜZYILDA YAZILIMIN GELECEĞİ ZİRVESİ"nde, alanında uzman konuşmacılar, yazılım dünyasındaki yenilikleri ve gelecek vizyonlarını paylaşarak sektör profesyonellerine ilham verecek ve önemli tartışmalara öncülük edecekler.
Aso 35-Bilgisayar Yazılım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı
Aso 35-Bilgisayar Yazılım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı
ASO - Yönetim Kurulu Başkanı
ASO - Yönetim Kurulu Başkanı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı
T.C. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Bakan Yardımcısı
T.C. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Bakan Yardımcısı
Telesağlık ve Uygulama Geliştirme Daire Başkanı
2012 yılında Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2018 yılında Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Doktora Programında başladığı çalışmalarına tez aşamasında devam etmektedir.
ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi
ODTÜ DTX OCU üyesi ve Akıllı-Esnek Üretim Sistemleri Laboratuvarı eş başkanıdır. Prof. Akar, lisans derecesini ODTÜ'den, yüksek lisans ve doktora derecelerini Bilkent Üniversitesi'nden elektrik ve elektronik mühendisliği alanında almıştır. 1994-1996 yılları arasında Rochester Üniversitesi ve Elektronik Görüntüleme Sistemleri Merkezi'nde konuk araştırıcı olarak bulunmuş, 1996-1998 yılları arasında ise Xerox Dijital Görüntüleme Teknolojileri Merkezi'nde araştırma ve teknik personel üyesi olarak çalışmıştır.
Başkent Üniversitesi Biyotek Teknoloji Geliştirme Merkezi A.Ş. Kurucu Genel Müdürü
1989 yılında ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Lisansüstü çalışmalarını Kalkınma Ekonomisi, Türk Ekonomisi ve Finans konularında, GÜ'de yapmıştır. UNDP, IBRD, EADS ve EU çerçevesinde gerçekleştirilen bir çok ulusal/uluslararası projede rol almış ve yöneticilik yapmıştır. Türk savunma sanayii, teknokentler, üniversiteler, araştırma projeleri ve devlet projelerinde kritik görevler üstlenmiştir. Görev yaptığı devlet kurumları, özel kuruluşlar ve uluslararası kuruluşların yanında kendi şirketlerini de kurmuş, yatırımlar yapmış ve ortaklıklarda yer almıştır.
Genel Müdür, Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş.
Dr. Tuncay Küçükpehlivan, Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş.'de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Doktora çalışmasını, Eskişehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Ana Bilim Dalı'nda tamamlamıştır. Dr. Küçükpehlivan liderlik vizyonuyla Başarsoftun küresel başarısını daha da ileriye taşımak için çalışmaktadır.
Akgün Genel Müdürü
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi
Fatoș T. Yarman Vural 1973’te İstanbul Teknik Üniversitesinden Elektrik Mühendisliği, 1975’te Boğaziçi Üniversitesinden Yüksek Lisans ve 1982 yılında Princeton Üniversitesinden doktora dereceleri aldı. !982-1985 yıllarında TUBİTAK-Marmara Araștırma Enstitüsünde çalıștıktan sonra 19851987 yıllarında Massachusets Institute of Technology ve Drexel Universitesinde misafir öğretim üyesi ve araștırmacı olarak görev yaptı. 1987-1992 yıllarında Yapıtel AȘ de genel müdür olarak görev yaptı. 1992’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne giren Fatoș T. Yarman Vural, 1996-2000 yıllarında Bölüm Bașkanlığı, 20002008 yıllarında ise Rektör Danıșmanlığı, 2004-2007 yıllarında NATO Araștırma Panelinde Türkiye temsilciliği yaptı. Akademik hayatı boğunca 100’ün üzerinde bilimsel toplantı düzenledi.
HAVELSAN İş Geliştirme Direktörü
ARD GRUP Yönetim Kurulu Başkanıı
Gazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı
AYAZ, 2001 yılından bu tarafa Gazi Üniversitesi'nde çeşitli kadrolarda görev yapmış olup 2020 Ağustos itibariyle de Gazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak idarecilik görevi üstlenmiştir. Aynı zamanda Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı'nın bir öğretim üyesi olan AYAZ, sistem yönetimi, veritabanı yönetimi, yazılım geliştirme, elektronik, yapay zeka, sosyal medya uygulamaları ve bilgi sistemi geliştirme konularında aktif olarak idari ve akademik çalışmalar yapmaktadır.
TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcısı
Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Enstitüsü, Bilgi Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanlığında tamamlamıştır. İş hayatına 2005 yılında yazılım test mühendisi olarak başlayıp, 2006-2007 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde Network Mühendisi olarak görev yapmıştır. 2007-2014 yılları arasında Turkcell İletişim Hizmetleri'nde Şebeke Teknolojileri bölümünde uzman mühendis olarak çalışmıştır. 2015-2018 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bağlı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında Bilişim Ağları Uzmanı ve Koordinatörü olarak görev almıştır.
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, İnovasyon ve Araştırma Müdürü, AIPA Başkan Yrd.
Doç. Dr. Mustafa Umut Demirezen, 10 Haziran 1978'de Ankara'da doğmuştur. Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden lisans (2000), yüksek lisans (2002) ve doktora (2015) derecelerini alarak akademik kariyerine temel atmıştır. 2024 yılında Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği alanında Doçent ünvanını kazanmıştır
ULAKBİM TRUBA2023 Proje Yürütücüsü
Onur Temizsoylu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olup, TÜBİTAK ULAKBİM’de kıdemli baş uzman araştırmacı olarak görev yapmaktadır. UNIX/Linux sistem yönetimi, paralel bilimsel hesaplama, veri merkezi alanlarında uzmanlığa sahip olan Temizsoylu, ulusal ve uluslararası projelerde hem teknik hem de yönetsel liderlik yapmıştır. Türk Ulusal Bilim e-Altyapısı (TRUBA) 2023 Projesi yürütücüsüdür.